torstai 31. lokakuuta 2013

Koistinen & KIKK, osa 5

Niin se vaan kaikki hyvä loppuu aikanaan, ainakin hetkeksi, meillä oli Koistisen kanssa viimeinen kurssikerta. Koska syksy on jo pitkällä, ovat tämän kerran videot molemmat, varsinkin jälkimmäinen, valitettavan huonolaatuisia, mutta kyllä niistä vähän selvää saa. 

Ensimmäisellä kierroksella oli pelottimena hevosen pallo. Koistiselle sitä vain vilautettiin, koska Koistiselle se aiheuttaa enemmänkin ristiriitaa siitä, kumman kanssa tulisi leikkiä, kuin painetta. Koistisella keskittyminen siitä hetkeksi herpaantuikin, ja jonkin aikaa maassa oleva tuoksuvana vei neidin mukaansa. Koistinen ei ollut ainut, jota tämä tuoksu vei mennessään, eli haju todella oli siellä eikä vain Koistisen mielikuvitusta :D

Toisella kierroksella muut menivät kymmenen metrin liinassa, Koistinen teki suorituksensa kokonaan vapaana. Ideana nähdä, miten koira toimii kauempana ohjaajaa ja ilman tämän tukea. Tällä kierroksella Koistinen olikin parhaimmillaan, eli näyttää siltä, että valjaat pidättelevät Koistia melkoisesti. Eiköhän se ajan kanssa helpota. Alkuun kyllä liikkuva ihminen vei kaiken mielenkiinnon, kun ei ollut pieni ihan varma, pitäiskö sitä lähteä morjestamaan vai jäädä leikkimään... Pian tämän jälkeen Koistinen päästettiinkin irti, ja häiriöt unohtuivat siihen. 

Kurssi on ollut meille antoisa, vaikkei noita varsinaisia itsetunto-ongelmia Koistisella olekaan. Koistisen kehitys ei ole ollut suuren suurta, mutta sitä on kuitenkin ollut. Osa varmasti harjoituksien myötä tullutta, osa ihan pelkästään kasvamisesta johtuvaa. Koistinen oli kurssin loppuessa ihan inasen vajaat yhdeksän kuukautta. 

Keväällä lähdemmekin Koistin kanssa kurssin jatko-osaan, hauska nähdä, miten sitten sujuu kun ikää on taas tullut hieman lisää. Uskon, että meillä on silläkin kurssilla hauskaa, ja joka tapauksessa Koistinen on kyllä ihan huipputyyppi!

Erityismaininta vielä mahtavalle kurssiporukalle, yhtään ei ole ihmisiä tarvinnut minunkaan jännittää! Onneksi ymmärtääkseni ainakin suurin osa on kanssamme myös seuraavalla kurssilla :)

Eka kiekka

Toinen kiekka






Ei kommentteja: