perjantai 9. elokuuta 2013

Viikonlopun leireilyä



Koistinen epäkeilaa
Lauantaina pakattiin kimpsut ja kampsut ja suunnattiin Somerolle Nu-Pun Koiraklubin kesäleirille. Ensin tietenkin kahviteltiin ja maisteltiin herkkuleivonnaisia, jonka jälkeen päästiin tutustumaan koirakeilaukseen. 


Koirakeilauksessa on idea hyvin samanlainen, kuin tavallisessakin keilauksessa, eli keilat pitää saada nurin. Palloa lajissa ei tietenkään ole, vaan pallon sijasta keilat kaataa koira. Koira lähetetään keiloille parinkymmenen metrin päästä, kaatamistyyli on vapaa. 


Keilataituri Kepponen
Harjoittelin keilaamista sekä Kepposen että Koistisen kanssa. Koistinen ei oikein tahtonut tajuta jutun juonta, ja selvästi tuumikin, että turhan tylsä laji hänen vauhdikkaalle persoonalleen. Sitkeän tahkoamisen jälkeen Koistinen kuitenkin vaivautui pari kertaa keilan nurin nakkaamaan, mutta vain kun olin vieressä hosumassa. Ei siis puhettakaan mistään kauempaa lähettämisistä saatika useammista keiloista.


Ronni Pönöttää

Kepponen suhtautui uuteen lajiin paljon suopeammin, ja äkkäsikin idean aika nopeasti. Kepposen kanssa harjoiteltiin lopulta kahdella keilalla ja pääsin jo lähettämäänkin vähän kauempaa. Hyvä Kepa!

Keilauksen jälkeen meille annettiin vähän tietoa ja oppia koirien hieronnasta ja lihashuollosta. Tämä olikin aivan erityisen tervetullutta! Olen hieman ollut huolissani siitä, onko Kepposella jotain jumituksia tahi kolotuksia lihaksissaan, kun hän kuitenki viettää melko sporttista elämää. Kepposen lihaksisto sai kuitenkin lähes puhtaat paperit, toisesta lavasta löytyi aivan pientä jumia ja siihen sainkin hieromisohjeet. Loistavaa!


Loppuilta oli sitten vapaata hengailua, ensin herkkuruokaa ja sitten hieman sihijuomaa ja seurustelua. Ilta vierähtikin melkoisesti yön puolelle siinä hyvässä seurassa kaakattaessa. Yön vietin hyvin ergonomisesti viton etupenkillä Kepposen kanssa nukkuen. Koistinen, Ronni ja Sisu nukkuivat takana häkeissään.


Sunnuntaina sitten aamupalan jälkeen siivottiin leiritilat kuntoon, ja vähän treenattiin. Kepponen harjoitteli pk-hyppyä, seuraamista ja paikkamakuuta jonkin aikaa, ja lopuksi vielä agilitya. 

Kertakaikkisen mukava viikonloppu siis, kannatti lähteä!



















Ei kommentteja: