lauantai 24. elokuuta 2013

Koistinen suojelutestissä

Koistinen (6 kk) osallistui Tämä on -valmennuksen Lohjalla järjestämään leikkimieliseen onko koirastani suojeluun -testiin. Koistinen suoritti testin hyvin Koistismaisesti, joskin oli hieman päiväunien tarpeessa olevan oloinen. 

Meillä ei Koistisen kanssa ole mitään suuria haaveita suojelun suhteen harrastuksena, vaan lähdimme tähän ihan vain mielenkiinnosta ja vähän pitämään yhteistä hauskaa. Hauskaa meillä olikin, testipäivä oli kaikin puolin mukava. Rotukirjo testissä oli hyvin kattava, kaikki osallistujat olivat keskenään eri rotuisia. 

Testissä maalimies leikittää koiraa (kuten alla olevalla videolla näkyy) ja samalla arvioi koiran lajiin sopivuutta. Leikin jälkeen saadaan suullinen palaute sekä arvostelulomake. Arvostelussa on viisi osiota - viettitaso, saaliskäyttäytyminen, puolustuskäyttäytyminen, puruote ja toimintakyky. Puolustusta testataan vain harvoilta koirilta, eikä meidän testissä sitä taidettu keneltäkään testata. 

Jokainen osa-alue arvioidaan joko punaiselle, keltaiselle tai vihreälle alueelle. Vihreälle arvoitu ominaisuus on oikein passeli lajia ajatellen, keltaiselle arvioidun ominaisuuden saattaa treenillä saada riittäväksi, punaiselle arvoitu tarvitsee taas jo melkein ihmeen. Arvosteluasteikko on portaaton, eli värin sisällä voi arvio vielä olla skaalan ylä- tai alapäässä, tai mitä vaan siltä väliltä. 

Koistisen arviossa ilokseni kaikkein parhaimmaksi arvioitiin juuri se kohta, joka itselleni eniten merkitsee, eli toimintakyky. Koistinen on reipas pentu, eikä välitä tuon taivaallista mistään huutelemisista tai tökkimisistä. Tämä osio ei monella koiralla vihreälle mennyt, hyvä Koistinen!


Testi:



Arviointi (alussa hieman turhaa löpinää):

Ei kommentteja: