perjantai 20. syyskuuta 2013

Doboa!

Onneksi koira osaa käyttäytyä

Suomen valkoinenpaimenkoirayhdistyksen ihanan aktiivinen aluevastaava järjesti tutustumiskerran doboon koirakoulu kompassissa, johon tietenkin Kepposen kanssa osallistuimme. Dobosta olin jonkun verran aiemmin kuullutkin ja pelkkää positiivista, enkä joutunut lajiin pettymään. Uskaltaisin väittää, että laji oli myös Kepposen mielestä ihan jees, ja aivan oivallista lihastreeniä.





Aluksi lämmiteltiin koiraa muutamalla liikkeellä, kuten peruuttelulla ja jalkojen välistä pujottelulla, itse pääsimme tasapainoilemaan pienellä tasapainotyynyllä. Tasapaino ei ole mun parhaita puolia, joten sain kyllä hieman kamppailla jo tässä. 

Lämmittelyn jälkeen koira piti saada pitämään tassujaan tasapainotyynyllä, ensin molempia etutassuja ja sitten takatassuja. Kepalla ei tässä ollut ongelmia, mulla vain hieman siinä, että sain Kepulin tajuamaan, mitä haluan. 

Taitava Kepponen


Sen jälkeen päästiinkin tyynylle, joka oli Kepposelle ilmeisesti ihan okei, koska sain sen pallolle lähes heti. Pallolla sitten tasapainoteltiin, ja mentiin maate, istuttiin ja seistiin. Välillä koira pääsi lepuuttamaan ja me ohjaajat jouduttiin jumpalle. 

Lopussa vielä venyteltiin koiraa ja vähän itseämmekin. 

Sen verran kärpänen pääsi purempaan ainakin lähes kaikkia osallistujia, että saas nähdä saisimmeko kurssille vielä jatkoa. Tosi hauskaa puuhaa, ja just parasta jumppaa tällaiselle, jota ei oikein saa harrastuksiin ilman koiraa :)



Kepponen on eri reilu kaveri

Ei kommentteja: